Akari Hara valittu Suomen Japanin instituutin tutkimuskoordinaattoriksi

Date
03/04/2019
Share
Facebook / Twitter

 

Suomen Japanin instituutin säätiö on valinnut humanististen tieteiden kandidaatti Akari Haran akateemiseksi tutkimuskoordinaattoriksi instituuttiin kolmen vuoden ajaksi alkaen 8. huhtikuuta 2019. Tutkimuskoordinaattorin vastuualueena on instituutin tutkimusprojektien, seminaarien ja konferenssien suunnittelu ja koordinointi. Instituutti sijaitsee Tokiossa.

Akari Hara on aikaisemmin toiminut liike-elämässä ja kansainvälisissä järjestöissä.

Suomen Japanin instituutti on Tokiossa toimiva akateeminen ja kulttuuri-instituutti. Se tunnistaa ja ennakoi Japanin ja Suomen välisiä kehityskulkuja ja yhteistyön tarpeita etenkin tieteen, kulttuurin ja korkeakoulutuksen saralla. Lisäksi instituutti auttaa mahdollisia yhteistyökumppaneita löytämään toisensa Suomen ja Japanin välillä, mutta myös laajemmin Itä-Aasian alueella.

Suomen Japanin instituutti elää jännittäviä aikoja: viime vuonna se juhli 20-vuotista taivaltaan, kuluvana vuonna se ottaa osaa Suomen ja Japanin diplomaattisten suhteiden 100-vuotisjuhlallisuuksiin, ja 2020 Tokio isännöi kesäolympialaisia.

Suomella on 17 akateemista ja kulttuuri-instituuttia ympäri maailman. Suomen Japanin instituutti on toistaiseksi ainoa laatuaan Itä-Aasiassa.

Lisätietoa: Instituutin päällikkö Anna-Maria Wiljanen (anna-maria.wiljanen@finstitute.jp, +81 80 4069 7846)