Esitelmäkutsu konferenssiin: Tove Jansson ja Japanin vaikutus

Date
04/07/2019
Location
Uutiset
Share
Facebook / Twitter

 

Aika:                27.-28. marraskuuta 2019, Tokio

Järjestää:        Suomen-Japanin instituutti

 

Esitykset jätettävä viimeistään 31. lokakuuta 2019

Kuluva vuosi on Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden juhlavuosi. Se antaa myös oivan tilaisuuden tutkia näiden kulttuurien molemminpuolista vaikutusta toisiinsa. Suomalainen monilahjakkuus, kirjailija, kuva- ja sarjakuvataiteilija Tove Jansson tunnetaan laajalti Japanissa. Jansson vieraili Japanissa ensimmäisen kerran vuonna 1971 ja toisen kerran 1990. Hän vieraili useissa paikoissa ja kuvasi kokemuksiaan filmille, mutta mikä oli Japanin vaikutus hänen kirjalliseen tuotantoonsa ja taiteilijapersoonaansa?

 

Esitelmäkutsu

Kutsumme 20-minuuttisia esitelmiä, jotka koskevat konferenssin teemaan liittyviä kysymyksiä ja diskursseja. Esitykset voivat käsitellä mm. seuraavia aiheita:

  • Tove Janssonin kirjojen japaninnokset
  • Tove Janssonin kirjallisen tuotannon filosofia ja kieli
  • Naishahmot Tove Janssonin kirjoissa
  • Hahmojen iättömyys Tove Janssonin kirjoissa

Konferenssi toivottaa lämpimästi tervetulleeksi myös esitykset, jotka keskittyvät Tove Janssonin vaikutukseen naisten rooleihin Japanin ja Suomen nyky-yhteiskunnassa. Maksimissaan 250-sanaiset englanninkieliset abstraktit lähetetään viimeistään 31. lokakuuta 2019 osoitteeseen: anna-maria.wiljanen@finstitute.jp. Konferenssiin valituilta esitelmöitsijöiltä ei peritä osallistumismaksua.

 

Konferenssin tiedot

Päivämäärä:                27.-28. marraskuuta 2019

Ekskursiopäivä:           29. marraskuuta 2019

Tapahtumapaikka:      Meiji-Kinenkan, Tokio, Japani