Pasi Järvinen vald till institutets nya projektchef

Date
17/08/2018
Location
Nyheter
Share
Facebook / Twitter

Stiftelsen för Finlands institut i Japan har valt hum. kand. Pasi Järvinen till institutets nya projektchef för en treårsperiod fr.o.m. 1.10.2018. Projektchefen ansvarar för planeringen och koordineringen av institutets program och evenemang.

Foto: Pasi Järvinen

Järvinen har tidigare arbetat som verksamhetsledare vid Ateneums vänner r.f. och har även erfarenhet av internationell föreningsverksamhet.

Finlands institut i Japan förbereder sig för tre händelserika år. Detta år firar institutet sitt 20-årsjubileum, år 2019 deltar institutet i firandet av 100 år av diplomatiska förbindelser mellan Finland och Japan och år 2020 hålls de olympiska spelen i Tokyo.

Finlands institut i Japan är ett vetenskaps- och kulturinstitut i Tokyo. Institutet identifierar och förutser utvecklings- och samarbetsbehov mellan Finland och Japan, särskilt inom vetenskap, kultur och högskolesamarbete, samt för samman potentiella samarbetspartners mellan Finland och Japan.

Finland har 17 kultur- och vetenskapsinstitut runt om i världen.

För mera information: Direktören för Finlands institut i Japan, Anna-Maria Wiljanen, (anna-maria.wiljanen@finstitute.jp), telefon +81 80 4069 7846.