Pasi Järvinen valittu Suomen Japanin instituutin uudeksi projektipäälliköksi

Date
15/08/2018
Location
Uutiset
Share
Facebook / Twitter

Suomen Japanin instituutin säätiö on valinnut humanististen tieteiden kandidaatti Pasi Järvisen Suomen Japanin instituutin projektipäällikön toimeen kolmivuotiskaudeksi 1.10.2018 alkaen. Projektipäällikkö vastaa instituutin ohjelmatoiminnan suunnittelemisesta ja toteutuksen koordinoinnista. Instituutin toimipaikka on Tokio.

Kuva: Pasi Järvinen

Järvinen on aiemmin työskennellyt Ateneumin ystävät ry:n toiminnanjohtajana. Hänellä on työkokemusta myös kansainvälisestä järjestö- ja vaikuttamistyöstä.

Suomen Japanin instituutti valmistautuu käynnissä olevien tiede- ja kulttuurihankkeiden ohella tuleviin merkkivuosiin. Instituutti viettää tänä vuonna perustamisensa 20-vuotisjuhlavuotta, 2019 vietetään Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden solmimisen 100-vuotisjuhlavuotta ja 2020 järjestetään Tokion olympialaiset.

Suomen Japanin instituutti on Tokiossa toimiva tiede- ja kulttuuri-instituutti. Se tunnistaa ja ennakoi Suomen ja Japanin kehitys- ja yhteistyötarpeita erityisesti tieteen, kulttuurin ja korkeakouluyhteistyön kentillä sekä auttaa potentiaalisia yhteistyötahoja löytämään toisensa Suomen, Japanin ja laajemminkin ympäröivän Itä-Aasian välillä.

Suomella on kaikkiaan 17 tiede- ja kulttuuri-instituuttia eri puolilla maailmaa. Suomen Japanin instituutti on tällä hetkellä ainoa toimipiste Itä-Aasiassa.

Lisätietoja: Suomen Japanin instituutin johtaja, FT Anna-Maria Wiljanen, (anna-maria.wiljanen@finstitute.jp), puh +81 80 4069 7846.