TelepART

Date
14/05/2018
Location
News, News, Projektit, Uutiset
Share
Facebook / Twitter

Suomen Japanin instituutin TelepART-rahoitusohjelma edistää uransa alku- ja keskivaiheilla olevien esiintyvien taiteilijoiden kansainvälistymistä. Nopeatempoisen rahoituksen tarkoituksena on tukea suomalaisia taiteilijoita, jotka tekevät esiintymismatkoja Japaniin, tai japanilaisia esiintyjiä, jotka matkustavat Suomeen. TelepART tukee taideyhteistyötä Suomen ja Japanin välillä ja auttaa erityisesti Suomen lupaavimpia esiintyviä taiteilijoita verkostoitumaan kansainvälisesti.

Rahoitus on suunnattu nouseville lahjakkuuksille teatterin, sirkuksen, musiikin ja tanssin saroilla. Matkatukea voivat hakea esiintyvät taiteilijat, taiteilijoita edustavat tahot ja tapahtumajärjestäjät Suomessa ja Japanissa. Rahoituksen tavoitteena on reagoida nopeasti tekijöille tarjoutuviin esiintymismahdollisuuksiin. Edellytyksenä tuen myöntämiselle on järjestäjän ja esiintyjän molemminpuolinen sitoumus, taiteellinen laatu, vähintään kahden toimialueen maan mukanaolo sekä kohtuullinen esiintymispalkkio.

Päätökset tehdään Suomen Japanin instituutissa esittävän taiteen ammattilaisorganisaatioiden Music Finlandin, Teatterin tiedotuskeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen sekä Tanssin tiedotuskeskuksen tuella. Haku on auki koko vuoden ja päätösten käsittelyaika on korkeintaan kaksi viikkoa.

TelepART-hanke sai alkunsa Suomen Benelux-instituutin toimesta 2016.

Hanketta tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Hae TelepART-apurahaa TÄÄLTÄ.

Lisäinfoa: telepart(at)finstitute.jp

TelepART Privacy Policy (englanniksi)

TelepART Terms and Conditions (englanniksi)