FIN/JPN LAB -seminaarisarja

Date
20/12/2017
Location
Projektit
Share
Facebook / Twitter

FIN/JPN LAB -pienoisseminaarisarja jatkuu keväällä 2018

FIN/JPN LAB on Suomen Japanin instituutin järjestämä seminaarisarja, joka tuo yhteen japanilaisia ja suomalaisia residenssitaiteilijoita sekä taidealan ammattilaisia. Vuodesta 2016 alkaen järjestetyn tapahtuman puhujina ovat olleet muun muassa Akiyoshidai International Art Villagen ja Youkobo Art Spacen residensseissä työskennelleet taiteilijat, ja seminaareihin on osallistunut esimerkiksi kuraattoreita, kulttuuritoimittajia sekä galleristeja.

Seminaari koostuu taiteilijoiden omaa työtä ja residenssiä koskevista esityksistä sekä paneelikeskusteluista. Tapahtuman keskiössä on keskustelu residenssien vaikuttavuudesta ja niiden roolista Suomen ja Japanin taidekenttien yhdistäjänä. Samalla residenssissä työskentelevät taiteilijat saavat mahdollisuuden esitellä töitään ja reflektoida residenssikokemuksiaan.

FIN/JPN LAB järjestettiin ensimmäistä kertaa lokakuussa 2016. Kahden ensimmäisen seminaarin keskiössä oli valokuva sekä sen suhde taiteeseen ja tekstiin otsikolla Art photographs, text and tea. Kolmannen seminaarin aiheena olivat taiteilijaresidenssit sekä niihin liittyvä kansainvälinen yhteistyö.