FIN/JPN LAB -seminarieserie

Date
20/12/2017
Location
Projekt
Share
Facebook / Twitter

FIN/JPN LAB –miniseminarierna fortsätter våren 2018

FIN/JPN LAB är en serie seminarier som ordnas av Finlands institut i Japan. Syftet med seminarierna är att sammanföra japanska och finska residenskonstnärer samt proffs inom konstbranschen. Evenemanget, som startat år 2016, har som föreläsare haft konstnärer som jobbat i Akiyoshidai International Art Village och Youkobo Art Space residensen. Bl.a. kuratorer, kulturjournalister och gallerister har deltagit i seminarierna.

Seminarierna består av presentationer om konstnärernas egna arbeten och residenserfarenheter samt paneldiskussioner. Syftet med seminarierna är att förstärka residensens betydelse att förena två länders konstsektorer. Samtidigt får residenskonstnärerna en möjlighet att presentera sitt jobb och reflektera över sina residenserfarenheter.

FIN/JPN LAB ordnades för första gången i oktober 2016. Fokus för de två första seminarierna var fotografi och fotografiets förhållande till konst och text (med rubriken Art, photographs, text and tea). Temat för det tredje seminariet var konstresidensen och det internationella samarbetet i samband med dem.