Almost Perfect -residenssi kuvataiteilijoille ja sarjakuvataiteilijoille

Date
01/08/2022
Location
News, Uutiset
Share
Facebook / Twitter

Suomen Japanin instituutti hakee kuvittajaa ja/tai sarjakuvataiteilijaa Almost Perfect -residenssiin Tokioon tammi–helmikuulle 2023.

Residenssiin voi hakea 1.–31.8.2022 välisenä aikana. Residenssijakso on 16.1.–16.2.2023. Valitulle taiteilijalle kustannetaan asuintila ja jaettu työtila Almost Perfect -residenssissä sekä meno-paluulento Suomesta Tokioon (maks. 1500 €).

Almost Perfect on Tokion Kojimassa sijaitseva vanhaan riisikauppaan rakennettu residenssi. Talon ensimmäisessä kerroksessa on pieni näyttelytila, työtila sijaitsee talon toisessa kerroksessa, ja majoitustilat toisessa sekä kolmannessa kerroksessa. Talossa asuu myös toinen residenssitaiteilija, jonka kanssa työhuone on jaettu. Lisätietoa residenssistä www.almostperfect.jp

 

HAKU

Residenssiin voi hakea yksi täysi-ikäinen suomalainen tai Suomessa pysyvästi asuva kuvittaja ja/tai sarjakuvataiteilija. Suomen Japanin instituutti ja Almost Perfect valitsevat residenssitaiteilijan syyskuussa 2022. Residenssijakso on 16.1.–16.2.2023.

Residenssiin voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen englanninkielisen hakemuksen tarvittavine liitteineen 31.8.2022 mennessä osoitteeseen culture@finstitute.jp. Vain sähköisesti määräaikaan mennessä tulleet hakemukset huomioidaan. Hakemuksen liitteenä tulee olla selkeä työsuunnitelma residenssijaksolle, ansioluettelo ja henkilökuva, sekä 5–10 työnäytettä.

Residenssijakson aikana taiteilijan tulee kertoa työskentelystään omissa ja instituutin sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi taiteilijan tulee pitää esitelmä työskentelystään paikalliselle yleisölle sekä näyttely Almost Perfectin näyttelytilassa residenssijakson päätteeksi. Residenssin päätyttyä taiteilijan tulee tehdä residenssijaksostaan kirjallinen tai kuvallinen loppuraportti, jota instituutti voi käyttää tiedotuksessaan.

Mahdolliset kysymykset residenssihakuun liittyen voi osoittaa Suomen Japanin instituutin projektipäällikkö Pasi Järviselle, pasi.jarvinen@finstitute.jp

 

Kuva: Brian Scott Peterson/Almost Perfect