Finskt-japanskt nycirkusprojekt

Date
27/03/2019
Location
Nyheter
Share
Facebook / Twitter

För att fira de hundraåriga diplomatiska relationerna mellan Finland och Japan ordnar nycirkusartister från båda länderna ett unikt samarbetsprojekt.

Projektet börjar i maj med Ilona Jänttis workshops som hålls vid Setagaya Public Theatre samt Setouchi Circus Factory. Dessa workshops fungerar samtidigt även som uttagningar för ett senare gemensamt framträdande.

Ilona Jäntti. Foto: Claire Bilyard

Under sommaren kommer japanska cirkusartister att besöka Finland för att arbeta på projektet tillsammans med Jäntti och andra finländska deltagare. Projektet kulminerar i ett gemensamt framträdande som hålls vid Fukuoka Civic Hall mot slutet av året.

Ansökningen för artister som vill delta i workshoparna är öppen fram till 15.4. För mera information (på japanska): https://setagaya-pt.jp/workshop_lecture/20190305-65157.html?fbclid=IwAR2QpOM4CZuGN5XX5S6iOeZsRLu9Fd0SxMEjM-ovN08RV9hoh1ihj6XcfGY