The Secret Universe – Universums hemligheter vid Designmuseet i Helsingfors

Date
14/05/2019
Location
Nyheter
Share
Facebook / Twitter

 

 

Universums hemligheter-utställningen vid Designmuseet i Helsingfors innehåller verk av designerduon Aamu Song och Johan Olin! De har tillsammans rest runt i världen på jakt efter traditionella hantverksmetoder och tillverkningssätt. Under sina färder har Song och Olin bekantat sig med verkstäder och hantverksmästare bl.a. i Japan, Ryssland och Mexiko. Resorna har resulterat i konstföremål, klädesplagg, dräkter och möbler som kommit till i samarbete med de lokala mästarna.

Utställning synliggör hela den konstnärliga processen hos Song och Olin, allt från själva resorna till mötena med mästarna, korrespondens, produktion och de slutgiltiga föremålen. Flera av de lokala mästarna har bjudits in till muséet specialevenemang, helgdagarna, som ordnas under utställningen. I maj firas helgdagen i japanska tecken, i juni följs finska traditioner, i augusti Rysslands och i september i Mexikos. Utöver helgdagarna ordnas bl.a. även workshops där publiken kan delta i skapandet. Utställningen är öppen fram till 22.9.2019.  

För mera information: http://www.designmuseum.fi/sv/events/universums-hemligheter-utstallningens-evenemang/